hayat bazen çok şizofrenik



sığınacak bir liman arıyor insan hep.. sarsılarak sağa sola çarptığı hengamelerinden gizlenecek o saklı kıyıyı arıyor... en dostane, en sıcak, en duygu yüklü kıyısına ulaşmak için çabalıyor durmadan... konuşmak için henüz çok erken denilebilecek şeylerin, seni geveze yapıp, içinde ne var ne yoksa haykırma isteği uyandırmasına şaşırıyor an be an. sonu mutlak delilik işte.

kendimizi baskılamaktan, bir yerlerimiz şişecek sonunda. bir şeyi öyle değilmiş gibi, yaşanmamış gibi düşünmekten, görebildiğimiz, hissedebildiğimiz her şeyi atlamaktan, yok saymaktan pili tüketivereceğiz.

insan, içinden geçenleri baskılayarak, dilinin süzgecinden geçirerek, yaşadıklarını hatırlamamaya çalışarak nereye varabileceğini hiç bir zaman bilememiştir.. bu büyük bir sorun ve büyük bir kendini üzme durumudur. huzur bulma yolunda, akla gelen en sakin çözümlere hep ihtiyacımız olmak zorunda. akıl sağlığımızı başka türlü ayaklar altından çekemeyeceğiz yoksa.


huzur bulduğunuz kadını ve evi kaybetmeyin hiç. tutun, çekin, kaybetmemeye çabalayın. onu bulmak zor, o evin sesini daha iyi duymak güç. ne evin varlığı yetiyor, ne de içinin dolu, boş olması güçlendiriyor bir şeyleri. anlam katan her ne var ise o kadında saklı ya da adamda. herkes kendi payına düşen insanı alsın cümlenin içinden.

hayat buralarda çok şizofrenik işte. bu anksiyeteler, bu obsesif kompülsif hareketler, bu tutarsız, bazen alaycı bazen kendine çok inandıran bir üç kağıtçı gibi sinsi haller, pek yıpratıcı. hangisine inanacağını, düştüğün denizde hangisine sarılacağını bilemiyorsun. bir yılana mı, bir ilk yardım botuna mı, sudan çıktıktan sonra anlıyorsun kimin kucağına düştüğünü..

akıl bu. karmakarışıklıktan çıkabilir elbet. kendini ikna ve motive edip moral de verebilir pek tabi. ihtiyacı olan zamanın, ne kadar süre sonra kendisine iyi geleceği ipucunu da alsa kendini bir güzel toparlayabilir de nitekim..

içinde hiç 'e' harfi olmayan fransızca bir kitap yazılabiliyorsa, içinde hiç hayal kırıklığı olmayan bir hayat da olur belki.

hayat, bir tek hayal kırıklığı yaşamak için yaşanmayan bir şey olsa gerek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...